Misiunea departamentului

Departamentul de Stiinte silvice si Agroturism, ca parte componenta a Facultatii de Stiinte ale Naturii, Inginerie si Informatica, este condus de un grup de cadre didactice tinere, care are misiunea de a forma specialisti in Silvicultura.

Relatii internationale

Departamentul de Stiinte silvice si Agroturism este implicat in mai multe programe de cooperare internationala si a semnat acorduri bilaterale cu universitati, institutii si organizatii din Europa si America. Au fost semnate acorduri de colaborare cu o serie de universitati in cadrul programului Erasmus-Socrates, printre care amintim:
University of Applied Forest Sciences Rottenburg, GERMANIA

Baza materiala

Pentru desfasurarea in conditii optime a procesului de invatamant, Departamentul de Stiinte Silvice si Agroturism utilizeaza spatiile corpului de cladire propriu, precum si alte locatii din campusul universitar.

Acestea cuprind un amfiteatru de 120 locuri, o sala de curs cu 120 locuri, cinci sali de seminar cu 42 locuri, carora li se adauga 12 laboratoare didactice dotate cu aparatura adecvata precum si 5 colectii de profil (botanica, dendrologica, zoologica, geologica si entomologica). Aceste colectii insumeaza mii de piese de plante, roci, seminte, etc